Rajska Zahrada

Bylinná zmes na posilňujúcu polievku po vyčerpávajúcich ochoreniach alebo po pôrode. Balenie: 16g Popis produktu Už v starovekej Číne išla samotná liečba ruka v ruke s dietetikou a prevenciou. Ľudia žili, jedli a správali sa tak, aby to bolo v čo najmenšom rozpore s prírodnými vplyvmi, ktoré ich obklopovali. Keď už nejaké ochorenie, ktoré ich vyčerpalo, prekonali, snažili sa o to, aby sa ich „sila“ čo najlepšie a najrýchlejšie zregenerovala. A to okrem iného aj stravou a bylinkami. Na tento účel sa môže použiť aj posilňujúca polievka, ktorej súčasťou je bylinná zmes Obnova základu, ktorú naša spoločnosť distribuuje. Zloženie 4g - DA ZAO - Jujuba čínska, plod 2g - BAI MU ER - Rosolovka riasotvará, plodnica huby 2g - DANG GUI - Dehel čínsky, koreň 2g - REN SHEN (SHENG SHAI) - Ženšen pravý, koreň 2g - HEI ZHI MA - Sezam indický, semeno (alergén) 2g - QIAN SHI - Euryale, semeno 2g - GOU QI ZI - Kustovnica čínska, plod Použitie Čo na prípravu polievky budeme potrebovať? Tí čo cítia, že potrebujú doplniť "silu", teda QI (pocit vyčerpaní, únava), použijú ako základ 1kg hovädzieho mäsa (najlepšie zadného). Tí čo cítia, že potrebujú doplniť "matériu", teda YIN (napr. po nadmernom potení), použijú ako základ jedno celé kura. Je samozrejme možné mäso kombinovať a použiť 1/2 kurčaťa a 1/2kg mäsa hovädzieho. Vegetariáni môžu použiť obilné zrno a sójové bôby v pomere 2:1, tzn. cca 150g: 75g. Príprava: 2 väčšie mrkvy, 1/4 zeleru (menšieho), 1/4 kelu, 1 väčšia cibuľa, 4 plátky čerstvého zázvoru, 3 lyžice francúzskeho droždia – sušeného lahôdkového, soľ, sójovú omáčku Shoyu alebo Tamari, nové korenie, guľ , rasca a jedno vrecko bylinné zmesi Obnova základu, labužníci môžu na záver pridať jačmenné miso a sezamovú omáčku Tahini. Postup: Očistené a umyté mäso - alebo cez noc namočenú sóju s obilovinou - vložíme do tlakového hrnca, pridáme vodu (miesto vody môžeme použiť aj červené víno), soľ, cibuľu, guličkové korenie, nové korenie, rascu, bobkový list, bylinnú zmes Obnova základu a pod tlakom varíme minimálne 2 hodiny. Po uvarení cez sito scedíme do pripraveného hrnca.Pridáme na rezančeky nakrájanú zeleninu a zázvor, francúzske sušené droždie, sójovú omáčku, podľa potreby dolejeme vriacou vodou a varíme cca 20 minút. Na záver do hrnca vložíme obrané a naporciované mäso či obilninu s bôbmi. Na tanieri môžeme dochutiť 1/4 kávovej lyžičky jačmenného misa a 1 lyžičkou sezamovej omáčky Tahini. Takto pripravená polievka nám v chladničke vydrží cca 4 dni. Odporúčaná konzumácia je dvakrát denne jeden tanier po dobu 4 dní. Poznámky Bylinná zmes Obnova základu je zostavená tak, aby celistvo dopĺňala ako vyčerpanú YIN, tak prázdnotu QI. REN SHEN, QIAN SHI a DAZAO významne doplnia QI. BAI MU ER, GOU QI ZI a HEI ZHI MA dopĺňajú YIN. DANG GUI rodí krv a morská riasa ARAME sa postará o doplnenie dôležitých minerálnych látok. Ingrediencie, ktoré sa v bežnej kuchyni často nepoužívajú, ako je napríklad Tahini, jačmenné miso, francúzske sušené droždie a sójová omáčka Tamari či Shoyu, sú bežne k dostaniu v predajniach so zdravou výživou. Surový zázvor je možné kúpiť vo väčšine supermarketov. Staré čínske príslovie hovorí: "Dobrý liek chutí horko a dobrá rada drása uši". Avšak po ochutnaní našej posilňujúcej polievky zistíte, že liečba na základe princípov čínskej dietetiky môže byť aj veľmi chutná.