Bio jablčný ocot (6%) nefiltrovaný, nepasterizovaný – vyrobený zo slovenských jabĺk dopestovaných bez použitia pesticídov a iných chemických látok.
Podporuje tvorbu žalúdočných štiav a enzýmov. Užívanie jablčného octu je vhodné pre podporu trávenia aj ako prevencia. Jablčný ocot odporúčame aj ako doplnok k mastichovej kúre.
Jablčný ocot je určený na vnútorné, aj vonkajšie použitie. Najčastejšie sa užíva pre podporu zdravia v nasledovných oblastiach:
- podpora trávenia – enzýmy obsiahnuté v jablčnom octe stimulujú tvorbu žalúdočných štiav, utišujú zápaly tráviaceho traktu, obnovujú črevnú mikroflóru a upravujú kvalitu stolice
- jablčný ocot na chudnutie – vďaka priaznivému pôsobeniu jablčného octu na trávenie, zlepšenie metabolizmu a úpravu stolice sa odporúča užívanie jablčného octu aj tým, ktorí chcú schudnúť
- posilňuje účinky chioskej mastichy – pre maximalizovanie účinkov chioskej mastichy je potrebná kvalitná tvorba žalúdočných štiav, ktorú jablčný ocot zabezpečuje
- znižovanie hladiny cukru v krvi a zvýšeného cholesterolu – jablčný ocot obsahuje kyselinu octovú, ktorá odbúrava podkožný tuk a uvoľňuje cholesterol z ciev. Tiež zlepšuje senzitivitu tela na inzulín, je preto vhodný aj pre diabetikov, ako podporná liečba cukrovky
- odvodnenie a prečistenie močových ciest – kyselina octová taktiež prečisťuje močové cesty a obličky, čím urýchľuje vylučovanie nadbytočnej vody z tela a eliminuje zápaly v močových cestách
- posilnenie imunity – množstvo enzýmov, vitamínov a minerálov obsiahnutých v jablčnom octe priaznivo vplýva na celkový stav zdravia a obranyschopnosti organizmu
- jablčný ocot na kĺby – pre ľudí, ktorí trpia reumami je jablčný ocot vhodný na odstránenie bolesti kĺbov. Vtedy sa môže jablkový ocot užívať vnútorne (piť rozmiešaný vo vode), alebo na vonkajšie použitie (obklady na kĺby, ktoré bolia)